A szerszámboltban várakozás közben rendeltem porszívót

Nem egyszerű dolog a költözés. Először is, megtalálni a megfelelő albérletet szinte egy lehetetlen küldetés. Úgy elszálltak a lakásárak, hogy saját tulajdonú ingatlanról álmodni se mertem, a bérbeadók nagy része pedig enyhén fogalmazva nehéz eset. Amikor végre találtam megfelelő környéken lévő, megfizethető albérletet, kiderült, hogy bútorozatlan lesz, de addigra már annyira elegem volt a lakásvadászatból, hogy belementem abba, hogy majd én bebútorozom magamnak.

Csakhogy azzal nem számoltam, hogy a bútorokat nekem kell majd összeszerelni. Pislogtam nagyokat, hiszen egy csavarhúzóm sem volt otthon (sőt, mi több, nem is használtam még sose), szóval igazán nem tudtam, hogy hogyan fogom összeszerelni az ágykeretet, a polcokat, a foteleket és az étkezőasztalt.

Nagy kétségbeesésemben elmentem a legközelebbi szerszámboltba, és elmondtam az eladónak, hogy mi a helyzet. Ő azt javasolta, hogy üljek le egy percre várakozni, amíg kiszolgálja a kasszánál várakozó vásárlókat, utána pedig részletesen elmagyarázza majd egy szerszámosláda tartalmát, megmutatja, mit hogyan kell használni, és segít kiválasztani egy olyat, amit szívesen használok majd.

Várakozás közben eszembe jutott, hogy háztartási gépek, eszközök sincsenek az új otthonomban. Gondoltam, akkor már két legyet ütök egy csapásra, és a szerszámokra várakozás közben rendelek magamnak egy porszívót is – a szerelés miatt úgyis sok forgács és kosz lesz a padlón, amit bizony el kell majd takarítanom.

A porszívó vásárlás amúgy is könnyen megoldható online is: ha a Bestmarkt oldalára látogatok fel, rengeteg hasznos információt kapok a porszívókról, hogy biztosan a számomra legjobbat tudjam kiválasztani. Nagyon szimpatikus volt nekem, hogy a Bestmarktnál a porszívó vásárlás egy személyesebb élmény: más webshopok maximum a specifikus termékeikről írnak bővebben, itt azonban részletes tájékoztatót láttam arról is, hogy mi alapján döntheti el az ember, hogy milyen porszívóra van szüksége. Ezek a fő szempontok, valamint a különböző porszívófajták sok segítséget adnak a megfelelő választáshoz. Nagy kényelmet is jelent, hogy nem másik oldalról kell informálódnom, hogy mi a különbség egy hagyományos- vagy egy állóporszívó között, vagy hogy szükségem van-e morzsaporszívóra vagy robotporszívóra esetleg.

Amikor a Bestmarkton kiválasztunk egy szimpatikus terméket, egy nagyon részletes tájékoztató adatlapot láthatunk magunk előtt. Itt szerepel a pontos termékmegnevezés azonosítóval és modellel együtt, valamint rengeteg jó minőségű képet láthatunk a termékről. Azt is megtudhatjuk, hogy hol érhető el: raktáron vagy külső raktáron van-e jelenleg. Kapunk információt a jótállás időtartamáról, az árról, a vásárlói véleményekről is, ezután pedig pontos levezetést kaptunk arról, hogy melyik átvételi típussal mire számítsunk: személyes átvétel esetén arról kapunk tájékoztatást, hogy hány munkanapon belül mehetünk az új porszívónkért, házhoz szállítás és csomagpont igénybe vétele esetén pedig a szállítás díját is feltüntetik, ami eltér utánvétes és előre utalásos fizetés esetén.

A termékleírás remek extra információkat nyújt még a termékről, egy másik fülön pedig még a műszaki adatait is megnézhetjük. Ez fontos lehet például kollégisták esetében, ugyanis a túl nagy teljesítményű háztartási cikkeket nem szokták beköltözéskor engedélyezni, mert lecsaphatja a biztosítékot akár az egész folyosónak.

A Bestmarktban azt szeretem még, hogy rengeteg termékkategóriából lehet válogatni: szerezhetek itt irodaszereket, laptopot, mikrohullámú sütőt is. Így a szerszámboltos várakozás is nagyon gyorsan elrepült. A weboldal könnyen átlátható, gondosan kategóriákra vannak szedve a termékek, a szűrés miatt pedig akár percek alatt is megvan a tökéletes darab, ha van elképzelésünk arról, hogy pontosan milyen porszívót szeretnénk.

porszívó vásárlás

A porszívó vásárlás a Bestmarktnak köszönhetően nagyon korán sikerült, és még csak boltba se kellett mennem külön emiatt, elég volt a telefonomat nyomkodni egy üres tíz percben, amikor egyébként se csináltam mást. Kezdődhetett a nap nehezebbik kihívása, a bútorok összeszerelése az új otthonomban.