Egy szerszám szaküzletben való találkozás

Nemrégen költözés történt az életemben, társasházból családi, kertes házba költöztem. Ez rengeteg változással járt, és jár a mai napig is, hiszen míg a társasházi lakásban nem volt szükségem túl sok dologra, addig egy kertes háznál ennél jóval többre lesz szükség. Az udvaron található egy garázs, és egy melléképület is. Saját autóm van, így adott volt, hogy a garázs az autó részére lesz fenntartva, és ki kellett találnom, hogy mihez kezdek a melléképülettel. Arra gondoltam, hogy egy olyan helyiséget szeretnék kialakítani, ahol megtalálható minden, amire csak szükség lehet egy kertes háznál, például szerszámok. A feladat már csak egy szerszám szaküzlet keresése volt.

A testvérem éttermekkel foglalkozik már évek óta, de mi csak úgy hívjuk otthon, hogy ezermester. Szinte mindenhez ért, és szinte mindent megszerel, ezért bárhol, bárkinél, bármi történik, először mindig őt hívjuk fel és kérjük a segítségét. Nem volt ez most sem másképp, ahogy kipattant az ötlet a fejemből, hogy miként használjam ki a melléképületet, felhívtam a testvéremet, és megkértem, hogy javasoljon szuper szerszám szaküzletet a részemre. Kaptam tőle egy címet, hogy hova látogassak el, és másnap már el is mentem. Nagyon pozitív benyomás volt már elsőre az üzlet, kedves eladók, tágas, jól átlátható sorok. Azt már elsőre is láttam, hogy egy nagyon kedvelt bolt lehet, rengetegen vásárolnak ott. Egy héten belül én is visszamentem kétszer is, és a második alkalommal teljesen véletlenül belebonyolódtam két másik vásárló beszélgetésébe. Az otthonról még hiányzó szerszámokat kerestem, ők pedig közvetlenül a hátam mögött társalogtak egy általuk nagyon dicsért honlapról: hunniakristaly.hu. Azt a mondatot csíptem el, hogy ezen az említett honlapon mennyi tálca, tányér, evőeszköz, pohár, és minden más egyéb van, ami egy vendéglátó egységben kellhet. Nem is kellett több, elnézést kértem, hogy akaratlanul is hallgatóztam, ezt követően pedig megkérdeztem, hogy mi is ez a weboldal, amiről beszélnek. Így jutottam el tehát a hunniakristaly.hu felületére, a szerszám szaküzlet két vásárlója által.

A nagy bevásárlásból hazaérve, miután mindent elrendeztem, elővettem a laptopomat és rögtön rá is kerestem erre a hunniakristaly.hu oldalra. A gondolatom az az volt, hogyha tényleg én is annyira jónak fogom látni, mint amennyire dicsérték a szerszám szaküzletben, akkor ajánlani fogom a testvéremnek, aki imád ilyesmi dolgokat beszerezni az éttermeibe.

Az oldalra lépve, amit legelsők között láthatunk, azok a kategóriák: akciók; koktél bár; étterem, kávéház; cukrászat, fagylalt; konyha; menza, fast food; ételszállítás; gasztro csomagolóanyagok; mosogatás; home line. Számomra az étterem, kávéház fül volt a legérdekesebb, ezért azzal kezdtem. Nagyon igényesen, külön kategóriákra vannak szedve a tételek, képekkel ellátva. Meg kell jegyeznem, hogy szerintem olyan sokat számít, ha valamit képekkel illusztrálnak, marketing szempontból sokkal figyelemfelkeltőbb! Végig néztem az összes kategóriát, az evőeszközöknél 5 év pótlási garanciát vállalnak, én még ilyennel nem is találkoztam, nagyon szimpatikus ez a cégtől. Az evőeszközök jelentős része a Svájci Sola Swiss S.A. terméke, akinek a magyarországi képviseletét a Hunnia Kristály Kft. látja el. A választékukban olyan különleges evőeszközök is megtalálhatóak, amik máshol nem. Ilyenek a gyermekevő-eszközök, degusztációs kanalak, grapefruit és gyümölcs kanalak, joghurt kanál, valamint vajkés. Mindezek mellett, hogy ennyire jó minőségű evőeszközökről van szó, és még pótlási garanciát is vállal a cég, az árak nagyon kedvezőek. A fentebb írt pótlási garancia érvényes más termékeknél is, például az éttermi poharaknál, és az éttermi porcelánoknál. A másik személyes kedvenc kategóriám a ,,Gyümölcs kosár, süteményes állvány, kínáló állvány” lett, hiszen a gyengéim a gyümölcsök, és a sütemények, és ezzel nincs másképp a testvérem sem. Talán ez az egyetlen közös bennünk. Bőven rendelkeznek választékkal ebben a kategóriában is, pontos termékleírást láthatunk a kiválasztott termékre kattintva, és az árak itt is abszolút reálisak.

Én kiragadtam két olyan kategóriát, ami nekem nagyon szimpatikus, és amiről azt gondoltam, hogy a tesómnak is érdekes lehet, de ezeken kívül annyi minden más is megtalálható még a honlapon, hogy nem érdemes kihagyni a megtekintését.

Azt a következtetést vontam le mindezek után, hogy mennyire gyorsan tud terjedni egy-egy reklám a kommunikáció során, és hogy mennyire örülök annak, hogy azután, hogy segítséget kaptam a tesómtól, merre induljak el a szerszámok bevásárlásához, végre én is segíteni tudok neki a releváns honlap ajánlásával.