SUP-sikersztori

Nem gondoltam volna, hogy valaha is egy szerszám szaküzlet emberei között találom meg a helyem, de mégis így történt. Egy reggel beléptem ugyanis a szaküzletbe, az eladók pedig annyira jófejek voltak, és olyan odaadással meséltek nekem a választott csavarhúzómról, hogy azonnal beadtam az önéletrajzomat is, majd fel is vettek. Aztán a kollégáim hamar elárulták, hogy a jó csapat titka a csapatépítő program, amit ők a BalatonPRO-nál szoktak leszervezni. De egészen addig nem igazán értettem, miért is olyan jó egy csapatépítő, amíg én magam meg nem tapasztaltam.

Egy hónappal ezelőtt ugyanis elmentünk a Balatonra vitorlázós SUP programra szintén a BalatonPRO szervezésében. Az üzlet kisbuszával indultunk el a Siófokra, ahol már előre leszervezett programok vártak minket. A kollégáim nem mondták el, mire számítsak, de biztosítottak róla, hogy nagyon fogom élvezni. Nem mondom, izgultam, mivel még sosem voltam se vitorlázni, se SUP-ozni előtte, de itt az idő kipróbálni! – gondoltam. Elvégre ezek az igazi csapatépítő programok.

Amikor megérkeztünk, kedves emberek fogadtak, akik a vízhez vezettek minket, aztán az úgynevezett SUP-okhoz, amiket talán evezős kis szörfdeszkákhoz tudnék hasonlítani. Az elején egy kissé ijesztő volt a szituáció, hiszen – ahogy már említettem – én még sohasem próbáltam ilyet, de a kollégáim és a személyzet is megnyugtattak, hogy hamar belejövök majd.

Hamar? Szinte azonnal!

Az első pár remegéssel eltöltött perc után jól ráéreztem a hullámokra. Persze az is megnyugtatott, hogy egy vízi mentő is kísért minket. Szóval ahogy egyre bátrabb lettem, kezdtem igazán ráérezni a SUP kezelésére. Emlékszem, hogy a munkatársaim szája is tátva maradt, amikor meglátták, hogy milyen jól megy elsőre.

Miután mindenki kellően megszokta a vizet, kiderült, hogy még csomó csapatépítő program van hátra a SUP-pal, melyeket (a mi igényeink alapján) a BalatonPRO munkatársai szerveztek meg. Volt bójakerülési verseny, ügyességi játékok, na meg rengeteg nevetés. A legnagyobb sokkot az okozta számomra, hogy minden egyes versenyt megnyertem. A SUP-on állva nem bírtam abbahagyni a mosolygást, hiszen egész eddig azt hittem, hogy én aztán nem vagyok ügyes semmiben. Bármilyen kis siker is legyen ez, azért mégiscsak siker!

A jókedvem a nap további részében is megmaradt, hiszen miután megebédeltünk vagy tízféle borkülönlegességet kóstolhattunk meg, amik egytől-egyig isteniek voltak. Azért is tetszett a BalatonPRO csapatépítő program tervezete, mert ügyeltek arra, hogy egyensúlyban legyenek a sportosabb, mozgásos és a pihenős, evős-ivós programok. Így soha nem unatkoztunk, de arról sem volt szó, hogy borzasztó kimerítő dolgokat csinálnánk egyhuzamban.

A BalatonPRO tehát tényleg kitett magáért; a jó ételek mellett szárazföldi programokkal is készültek nekünk, amikor az idő már egy kicsit hűvösebbre fordult. Ezeken is nagyon sokat nevettünk, ami közben azt hiszem, megértettem, miért is fontosak ezek a fajta csapatépítő programok. Tényleg össze tudják kovácsolni a munkatársakat a közös élmények, pláne ha ilyen jó élményekről van szó.

Persze visszafelé is vittek minket, de ekkor már csak egy nyugis vitorlás hajókázás volt hátra, ami közben el is kezdett lemenni a nap, így gyönyörű látványban volt részünk este a Balatonon. De jól is esett csak ülni és beszélgetni a többiekkel, elvégre a csapatépítő programba ágyazott SUP-ozás nagyon kifárasztott mindenkit. A SUP-on kívül egyébként lehetett volna sárkányhajózást, evezést vagy akár quad túrát is kérni, amik mind elérhetők a BalatonPRO-nál, akár saját igényekre szabva is. Ha pedig valami hasznosat szeretnétek csinálni vagy tanulni, akkor akár vitorlás alapoktatásban is részesülhettek, de erről pontosabb infókat nem tudok, csak a főnököm említette.

Ha csapatépítő program, akkor BalatonPRO! Legyen szó olyan aktívabb programról (mint amit mi csináltunk), vagy egy kicsit nyugisabb csapatépítőről, szerintem remek döntés felkeresni őket. Én nem csak, hogy beilleszkedtem a szerszám szaküzlet dolgozói közé, de még az önbizalmam is visszanyertem a programnak hála. Hát mi ez, ha nem egy szuper szolgáltatás?